Prof.Dr. Levent Erdem’in Gençlerle Sohbeti ve Yaşama Dair Paylaşımlar Adlı Programımız Derneğimizde Gerçekleştirildi
Kütahya İlinden Yetişenler Derneği İstanbul Şubesi’nin tertip ettiği, PROF. DR. LEVENT ERDEM’İN GENÇLERLE SOHBETİ VE YAŞAMA AİT PAYLAŞIMLARI programı dernek merkezinde gerçekleşti.
Kütahya İlinden Yetişenler Derneği’nin hamilerinden Prof. Dr. Tevfik ÖZPAÇACI, iş adamı Kenan ISPARTALIGİL, SMM Sabit ÖZPAÇACI , Mimar Azmi ŞAMLIOĞLU, Candan Makina Genel Müdürü Erkan CANDAN ile birlikte öğretmenler Ömer SÜLÜN, Fatmanur KAHRAMAN, Psikolog Ebru Eren KARABULUT, Psikolog İsmail YILDIZ, Avukat Kenan YILMAZ, bilişim uzmanları İsmail Hakkı TAYFUR, Harun KALKAN, Gürallar Kiremit Marmara Bölge Sorumlusu Cengiz GÜMÜŞKAR , Hyundai Satış Müdürü Osman Emrah YALÇINDAĞ, Tavşanlı tavuk ve yumurta üreticilerinden Kemal ÖZKUL ve ailesi, Cafer UMAÇ ve yoğun ilgi gösteren üniversite öğrencileri programda hazır bulundular.
Programın açılış konuşmasında ,teşrifleri ve desteklerinden dolayı Prof. Dr. Levent ERDEM’ e teşekkür ederek, mutluluk ve memnuniyetlerini ifade eden Şube Başkanı Metin BEDİR, program davetine icabet etmelerinden dolayı misafirlere de teşekkür etti.
BEDİR konuşmasının başında, nezaket ve zerafet timsali olarak takdim ettiği ERDEM’in biyografisini okudu:
“Prof. Dr. Levent ERDEM
5.09.1960 yılında Kütahya doğdu.
1985 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1991 yılında İç Hastalıkları uzmanlığı ihtisasını tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenterohepatoloji Bilim Dalı’nda yan dal ihtisasını yaparak Gastroentero-hepatoloji uzmanı oldu. İhtisas döneminde Almanya’da Medizinische Hochschule Hannover Üniversitesi’nde bir süre çalıştı.
İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez Gastroenteroloji Bölümü’nü kurdu. 2008 yılında İstanbul Bilim Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı’nı kurdu. Sindirim sisteminin kanser öncüsü hastalıkları ve kronik karaciğer hastalıkları özel ilgi alanlarıdır. Halen Türk Gastroenteroloji Derneği’nin “Kolon kanseri ve Kolorektal polip çalışma grubu” başkanıdır.
Prof. Dr. Levent ERDEM 2007 yılından itibaren Bilim Üniversitesi ve Grup Florence Nighitngale Hastaneleri bünyesinde Gastroenterohepatoloji Bilim Dalı’nda sindirim sistemi ve karaciğer hastalıklarının tanı, tıbbi ve endoskopik tedavisi konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.”
Başkan BEDİR konuşmalarını yapmak üzere, Prof. Dr. Levent ERDEM’i mikrofona davet etti.
Sözlerine burada konuşmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek ,başlayan Prof. Dr. Levent ERDEM; “ Bu konuşmayı uzun zamandan beri Metin kardeşimle planlıyorduk. İyi ki planlamışız.Ben bundan tatlı bir heyecan duydum. Küçüklere sevgilerimi, büyüklere saygılarımı sunarım. Arkadaşlar her biriniz değişik fakültelerde okuyorsunuz. Hepinizin hedefleri olması gerekiyor. Hedefi olmayan hiçbir gemiye rüzgar yardım edemez. Hepiniz hedef koymuşsunuz. Başarıya ulaşmışsınız. Hepinizle gurur duyuyoruz. Mesele ne kadar iyi olduğun değil, ne kadar, iyi olmak istediğindir. Arkadaşlar üniversite eğitimi, lise eğitimi gibi değildir. Zeki olabilirsiniz fakat, çalışmazsanız başarılı olamazsınız.
Üniversite hayatı sadece eğitim değildir. Empati yapabilmeniz gereklidir. Başkasının yerine kendinizi koyarak düşünebilme. Bu çok önemli bir prensip. Bugün toplumumuzda sıkıntıların temelinde empati yapamayışımız gelmektedir. Araba kullanırken hak iddia eden kişi, yaya halinde iken aynı kuralı ihlal edebilmektedir. Bu duruma düşmemek için üniversite yaşamınızda bunu almaya çalışın.
Mutlaka demokratlık nosyonu almak gerekir. Güçler ayrılığı prensibini tüm insanların içselleştirmesi ve buna da üniversitenin öncü olması lazım. Özgürlük düşüncesine sahip olunması gerekmektedir. Hiçbir zaman önyargılı olmayın. Her konuda başkaları meseleye nasıl bakıyor diye okuyun. Tek kaynaktan hareket etmeyin. Bunlar çok önemli.
Çevre bilinciniz olmalı. İleride bu ülkede yöneticiler olup, sorumluluklar alacaksınız. Bilginin yarı ömrü her geçen yıl düşmektedir. Bilginin aşırı artmasıyla, bilgi yarı ömrü çok kısalmış durumda; 1950’de 50 yıl, 1980’de 7yıl, 2010 3.5 yıl iken, 2020’de (73 gün) olacağı öngörülmektedir. Eğitim kalitemizin yükselmesi gerekmektedir. Harcı adalet olmayan bir cemiyetin binası çürüktür. Ufak bir sarsıntıda yıkılır. Adalet kuvvetli, kuvvetliler de adaletli olmalıdır.
İyi olmak kolaydır. Zor olan adil olmaktır. En mükemmel adalet ise vicdandır. Başkalarının hatalarından ders alın. İnsan bütün hataları kendisi yapacak kadar uzun yaşamıyor. Tarih değil, hatalar tekerrür ediyor. Gülü gülene ver. Kalbini sevene ver. Sevmek güzeldir, kıymet bilene ver. Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen insandır.
Kütahyamız ve memleketimiz için üzerimize düşen görevleri yapmamız gerekiyor.” dedi.
Konuşmasının sonunda, öğrencilerin sorularını da cevaplayan ERDEM,söylenen her sözün ya da iddianın arkasında bir kanıtının olması gerektiğini de ifade etti.
Misafirler arasında bulunan Prof. Dr. Tevfik ÖZPAÇACI, söz aldığında “ Bugün burada Levent Bey konuşmalarıyla benim kalbime dokundu. Ne hiçbir şey konunun dışında bırakıldı, ne de gereksiz bazı konular, konunun içine sokuldu. Aklı ön plana çıkaran, bilgiye önem veren bir konuşma oldu. Bu gerçekten çok önemli. Mutlaka aklımızı kullanmak zorundayız.” dedi.
İş adamı Kenan ISPARTALIGİL , Prof. Dr. Levent ERDEM’in ailesini üç kuşak olarak yakından tanıdığını, başarılarını bildiğini ve bu sohbetten de çok istifade ettiğini söyledi.
Program sonunda, tüm öğrenciler ve Kütahyalılar adına, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Seda KANYILMAZ tarafından Prof. Dr. Levent ERDEM’e bir buket çiçek takdim edildi.