İstanbul’da Yüksek Tahsilini Tamamlayarak Başarı ile Okullarından Mezun Olan Öğrencilerimizin Onuruna Tertip Ettiğimiz Mezuniyet Töreni

Kütahya ilinden Yetişenler Derneği İstanbul Şubesi’nin, İstanbul’da yüksek tahsilini tamamlayarak başarı ile okullarından mezun olan öğrencilerin onuruna 25.05.2016 tarihinde tertip ettiği Mezuniyet Töreni Adnan Menderes Bulvarı No:33/1 Fatih/ İstanbul adresindeki dernek merkezinde gerçekleştirildi.

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Metin BEDİR açılış konuşmasında dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yapılan sosyal ve kültürel faaliyetler ile gençlerle hep birlikte bugünlere nasıl geldiklerini anlattı.

Mezuniyet töreninde, mezun olan öğrencilerin mutluluklarını paylaşmak üzere, biz de varız diyerek tahsiline devam eden öğrenciler, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği İstanbul Şubesi’nin hamileri TRT Sanatçısı Mustafa HİSARLI ve eşi, Orman Müh. Memduh UYSAL, iş adamları Durmuş CANDAN, Mehmet Ali KORKMAZ, YMM Rafet KALKAN, SMM Halit CEYLAN, Prof. Dr. Tevfik ÖZPAÇACI, KİYD Genel Merkezi önceki Genel Muhasibi Sabit ÖZPAÇACI ve eşi, Dr. Halil AKYIL, Avukat Kamil ATA, dernek yönetim kurulu ve üyeleri hazır bulundular. İş adamı Doğan GÜRAL, telefon ile tebriklerini ileterek, öğrencilerin mutluluklarını paylaştı.

Başkan BEDİR, bu anlamlı günde Prof. Dr. Tevfik ÖZPAÇACI’yı mikrofona davet etti. ÖZPAÇACI konuşmasına “Sizleri çok seviyorum, sizleri tebrik ediyorum. Ailelerinizi çok seviyorum” diyerek başladı. ÖZPAÇACI öğrencilere hitaben konuşmasında “Kendinizi iyi yetiştiriniz, sıra taşı değil, köşe taşı olunuz. Sosyal olunuz. Sizler bulunduğunuz yerlerde örnek insanlar olacaksınız. Telefonum ve kapım her zaman sizlere açık. Vatanınızı seviniz, milletinizi seviniz, bayrağınızı seviniz.” diyerek öğrencilere hediye olarak TÜRK BAYRAĞI rozeti takdim etmek istediğini ifade etti. Başkan BEDİR, Arif Nihat ASYA’nın BAYRAK ŞİİRİ’ni okuyarak bu güzel hediyelerin anlamını zenginleştirdi.

İftihar Tablosu mezun olan öğrencilerimizden iki öğrencimiz mazeretleri dolayısıyla programa katılamadılar. Programda hazır bulunan

  • Ahmet Muhammed KILIÇ – İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
  • Ebru BİÇER – İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
  • Hasan Hüseyin KÜREKEN – Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği
  • Fatmanur KAHRAMAN – İstanbul Üniversitesi – Üstün Zekalılar Öğretmenliği
  • Birnur Nida ÇAKAR – İstanbul Üniversitesi – Üstün Zekalılar Öğretmenliği
  • Kubilay EKİZ – İstanbul Üniversitesi – Hukuk Fakültesi
  • Naz ÜNVER – Yıldız Teknik Üniversitesi – Kimya Mühendisliği
  • Büşra Meltem UYSAL – İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
  • Hatice Kübra GÖKÇİMEN – Sabahattin Zaim Üniversitesi – Psikoloji
  • Hakan Ayhan DAĞISTANLI – Gelişim Üniversitesi – Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldular.

Öğrencilere hediye olarak Kütahya İlinden Yetişenler Derneği İstanbul Şubesi’nin özel tasarım dolmakalemleri, Gürallar LAV sponsorluğundaki bardak setleri ve Prof Dr. Tevfik ÖZPAÇACI’nın takdim etmek istediği TÜRK BAYRAĞI rozetleri derneğimiz hamileri tarafından verildi.

Duygu yoğunluğunun yaşandığı bu akşamda değerli öğrencilerimiz duygu ve düşüncelerini şöyle ifade ettiler.

Ahmet Muhammed KILIÇ: “İlk geldiğimiz günden itibaren ayağımız buradan kesilmedi. Kıymetli arkadaşlarımız oldu. Hiçbir zaman boşa geçmedi. Bu bayrağı devir aldık biz de bizden sonra gelenlere devredeceğiz.”

Ebru BİÇER: “Bu programı tertip ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Ailemizden uzakta iken, bizleri bu dernek çatısı altında buluşturup, güzel dostlukların gelişmesine vesile oldunuz. Maddi ve manevi destek olan herkese çok teşekkür ederim.”

Büşra Meltem UYSAL: “Her güzellik en başta ailemizle, ev sakinleriyle paylaşınca kıymetlenir, asıl mutluluk kaynağı o zaman olur. Ve şu an burada bulunma sebebimiz ise bize her aşamada desteğini esirgemeyen bu evde hayata atılma öncesi ilk mezuniyetimizi tatma vakti. Hayatımızın sonunda nerede olacağımızı bilmek istiyorsak eğer, nereye gittiğimizi de bilmek zorundayız. Nereye gideceğimizi öngörebilmek istiyorsak da, bulunduğumuz yerin ve kimlerle bulunduğumuzun farkına varmak gerek.”

Naz ÜNVER: “Ben aileme çok teşekkür etmek istiyorum. Arkadaşlarımın duygu ve düşüncelerini paylaşıyorum. Elinize, yüreğinize, ayağınıza sağlık, geldiğiniz için çok teşekkür ederim.”

Hatice Kübra GÖKÇİMEN: “Ben derneğimizi benimsedim. Çok mutlu oldum ve emeği geçen herkese, dernek bünyesindeki herkese teşekkür ederim.”

Birnur Nida ÇAKAR: “Biliyor musunuz ben çok şanslı biriyim sebebini ise şöyle anlatayım size: hiç unutmam, babama ‘Fatmanur gelemiyor şimdi tek kız olarak orda olmak istemiyorum ‘ dediğim zaman “saçmalama kızım hiç erkek görmedin mi o derneğe git İstanbul’da tanıdığın birileri olsun yardımcı olurlar yeri gelir.’ demişti. Babam gibi bi’ şansım olmasa derneğe gelmem biraz daha geç olabilirdi ve İstanbul’daki ailemle tanışmam başka baharlara kalabilirdi. Bu dernek benim İstanbul’daki evim siz güzel insanlar ise İstanbul’daki ailem oldunuz.. Bu sıcaklığı samimiyeti istanbul’da başka hiç bir yerde bulamadım.”

Hasan Hüseyin KÜREKEN: “Kütahya İlinden Yetişenler Derneğini kendimi bildim bileli biliyorum ama bu tip etkinlikler, programlar yapıldığını 3 sene önce buraya gelince öğrendim. O günden sonra buraya gelmeye çalıştım burası da benim bir evim oldu. Allah nasip ederse bundan sonraki yaşantımda da derneğe gelmeye çalışacağım. Başta büyüklerim ve arkadaşlarım olmak üzere bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Aynı zamanda bu programı tertip eden ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Fatmanur KAHRAMAN: “Acısıyla tatlısıyla her anımda çatısı altında bulunmaktan onur ve gurur duyduğum, ailem olan Kütahya İlinden yetişenler Derneği İstanbul Şubesi beni eğitim hayatımdaki arkadaşlarımla tekrar mezun etti. Emeği geçen vesile olan herkese teşekkür ederim.”

Kubilay EKİZ: “Derneğimizde geçirmiş olduğum zaman zarfında memleketimin çok güzide insanları bana abilik etti, bana kardeşten de öte oldu. Derdimi sevincimi yeri geldiğinde aynı sofrayı paylaştığım bu güzel insanlara teşekkürü borç bilirim. Bugün benim için bir veda değil hayatımda yeni bir sayfanın açıldığı gündür. Bundan sonraki hayatımda her daim var olmaları dileğiyle.”

Hakan Ayhan DAĞISTANLI: “Bugün sizlerle ilk kez öğrenci kimliğimizle değil meslek sahibi etiketlerimizle birlikte oluyoruz. Bizler bu çatı altında veya dernek etkinliklerinde çok güzel hatıralar yaşadık.
Siz büyüklerimizden, adap, görgü, hoşgörü, sevgi, saygı ve daha bir çok şey öğrendik. Bizlere memlekette evini açıp ağırlayan büyüklerimizden şeref konuğumuzsunuz sözlerini duyduk. Bizden yaşça kat kat büyük büyüklerimiz tarafından kapılarda karşılanıp kapılara kadar geçirildik. Protokol erkanının bulunduğu masada öğrenci halimizle Hakan Bey nasılsınız Veysel Bey nasılsınız sözlerini duyduk. Maddi anlamda sıkıştık dernek var dedik manevi anlamda sıkıştık dernek var dedik, büyük dedem “Aslını inkar eden haramzadedir evladım” derdi biz ne şartlarla ne şekilde İstanbul’a geldiğimizi de biliyoruz bugünleri yaşatan gönül dostlarını da. Kütahya’nın evlatları, yani bizler yani bizden sonra gelenler iyi yerlerde olmalıyız bugün bizlere yapılanları unutmayıp yarın yeni geleceklere de biz yapacağız. Memlekete faydalı olmak için yetkili ve etkili makamlarda olarak ülke yönetimine sahip çıkacak olanlar bizleriz.”

Mezuniyet pastası kesildikten sonra, iş adamı Doğan GÜRAL’ın leziz ikramları eşliğinde uzayıp giden sohbetler, duygulu gözyaşları ve çekilen fotoğraflar hayatımızda unutamayacağımız hatıralarımız arasında yerini aldı.